Proszę fachowców o ustalenie miejsca z którego pochodzi ten gumowy element. Podczas rozbierania dolotu gumę tę znalazłem przed zaworem EGR na klapce. Prawdopodobnie zapodziała się mechanikowi przy zmianie rozrządu. Nie wiem skąd pochodzi ale przypuszczam że to jakiś element dolotu ponieważ przy wymianie był demontowany.
Wykonany jest z miękkiej gumy , zewnętrzna średnica 55mm.
A nie jest to czasem guma spod korka oleju(wlewowego)??ja czasem ja zdejmuje i czyszcze z syfu i jakas taka podobna mi sie wydaje :? nie mam auta bo bym sprawdził
ten element pocodzi z podstawy zbiorniczka plynu do spryskiwaczy, zbiornik przykrecony jest na dwie plastykowe nakretki a ten element jest trzecim punktem podparcia
W razie czego moge podeslac fotke gdzie i co dokladnie
Pozdrwiam
pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
pablo_doctor, Wielkie dzięki,teraz juz wiem.Zbiornik mam 5l.więc trochę roboty będzie,a tak na marginesie co to za flejtuch z tego mechanika żeby nie zauważyć takiego sporego elementu i wpakować go do rury dolotowej.Dobrze że po drodze była klapka z EGR-a,bo inaczej mogła by być masakra.
Komentarz